Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Welk hondenvoer bij winderigheid

Winderigheid bij honden is niet alleen vervelend voor jou. Het kan ook een teken zijn van een ongemak of verstoord spijsverteringsstelsel van je hond. Hoewel het normaal is dat honden af en toe gas hebben, kan overmatige winderigheid een teken zijn dat er iets niet goed gaat met het dieet van je hond. In deze blog leg ik uit ik waarom winderigheid bij honden optreedt en hoe je de klachten kunt verminderen met het juiste hondenvoer.

Tips en oplossingen

Winderigheid is iets wat veel voorkomt bij honden. Als je hond veel vieze stinkwinden laat dan is de kans groot dat het voer niet goed aansluit op je hond. Daarom heb ik deze blog geschreven om jou te helpen met het vinden van het juiste voer. 

Oorzaken van winderigheid bij honden

Net als bij mensen, kan winderigheid bij honden door verschillende factoren worden veroorzaakt, waaronder:

  • Voedselallergieën of intoleranties: Sommige honden zijn gevoelig voor bepaalde ingrediënten zoals rundvlees, kip, of zuivel, wat kan leiden tot gasvorming.
  • Te snel eten: Honden die gulzig eten slikken vaak veel lucht in, wat kan bijdragen aan winderigheid.
  • Spijsverteringsproblemen: Bepaalde medische aandoeningen, zoals een slechte opname van voedingsstoffen of darmproblemen, kunnen bijdragen aan overmatige gasvorming.

Nu weet weet je wat de oorzaken kunnen zijn. Laten we eens kijken wat je kunt doen om de winderigheid van je hond te verminderen.

Welk hondenvoer bij winderigheid?

Hoge kwaliteit, licht verteerbaar voer Voedsel dat gemakkelijk te verteren is, zorgt ervoor dat je hond minder last heeft van gasvorming. Kies voer dat gemaakt is van natuurlijke, hoogwaardige ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.

Voorbeeld: Hondenvoer op basis van zoete aardappel en vis is vaak licht verteerbaar en bevat weinig ingrediënten die gasvorming veroorzaken.

  • Hypoallergeen hondenvoer Als je vermoedt dat voedselallergieën de oorzaak zijn van de winderigheid, kan het verstandig zijn om over te stappen op hypoallergeen hondenvoer. Dit soort voer bevat vaak nieuwe eiwitbronnen zoals zalm of lam en minimaliseert ingrediënten die overgevoeligheid kunnen veroorzaken.

    Voorbeeld: Voeding met zalm en rijst  kan een goed alternatief zijn voor honden met voedselintoleranties.

  • Probiotica Probiotica zijn gunstige bacteriën die helpen om een gezonde darmflora te ondersteunen, wat kan helpen bij het verminderen van winderigheid. We hebben daarom een supplement in het assortiment met de juiste probioticastammen. Deze kun je combineren met elk voer.
  • Graanvrij hondenvoer Sommige honden hebben moeite met het verteren van granen, wat kan leiden tot gasvorming. Het proberen van graanvrij hondenvoer kan voor deze honden een groot verschil maken.

Voorbeeld:

Extra tips om winderigheid bij je hond te verminderen

Naast het aanpassen van het dieet van je hond, kun je ook nog andere dingen proberen om de winderigheid onder controle te krijgen:

  • Verdeel maaltijden: Geef je hond meerdere kleinere maaltijden per dag in plaats van één grote maaltijd. Dit voorkomt dat je hond te snel eet en veel lucht inslikt.
  • Slow feeder voerbakken: Deze speciale voerbakken zijn ontworpen om je hond langzamer te laten eten, wat kan helpen om het inslikken van lucht te verminderen.
  • Beweging: Regelmatige beweging helpt de spijsvertering van je hond op gang te houden en kan winderigheid verminderen.