Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Wat is het beste hondenvoer voor puppies

Als je een puppy hebt gekregen wil je natuurlijk het beste puppyvoer. Een belangrijk onderdeel van de zorg voor een puppy is het kiezen van het juiste voer. In deze blog bespreken we wat het beste hondenvoer voor puppy's is en waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je pup alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft voor een gezonde start.

Wat is het beste hondenvoer voor puppies?

Wij hebben het beste hondenvoer voor jouw pup geselecteerd. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende varianten afhankelijk van ras, wensen enz. Mocht je er nu zelf niet uitkomen dan kun je dagelijks geheel vrijblijvend contact met Suzan opnemen.

Waarom is speciaal puppyvoer belangrijk?

Puppy’s hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. Ze groeien snel, ontwikkelen hun spieren, botten en immuunsysteem en hebben daarom een voeding nodig die specifiek is afgestemd op deze fase van hun leven. Puppyvoer bevat doorgaans:

  • Meer eiwitten voor spiergroei.
  • Hogere hoeveelheden vetten voor energie.
  • Voldoende calcium en fosfor voor gezonde botontwikkeling.
  • Essentiële vitamines en mineralen om het immuunsysteem te ondersteunen.

Het is belangrijk om je puppy geen standaard hondenvoer voor volwassenen te geven, omdat dit niet voldoende voedingsstoffen bevat voor zijn groei.

Soorten puppyvoer 

Er zijn verschillende soorten voer beschikbaar voor puppy's, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder bekijken we de meest voorkomende typen puppyvoer.

1. Droogvoer (brokken)

Droogvoer is een populaire keuze voor puppy’s, vooral omdat het praktisch, betaalbaar en gemakkelijk te bewaren is. Het is ook goed voor de tanden van je puppy, omdat de brokjes helpen om tandplak te verminderen. Bovendien bevatten brokken de juiste balans van voedingsstoffen voor groei en ontwikkeling.

Voordelen:

  • Makkelijk te bewaren en lang houdbaar.
  • Ondersteunt tandgezondheid.
  • Geschikt voor dagelijkse voeding.

Voorbeeld: Een droogvoerformule speciaal voor puppy’s met hoogwaardige eiwitten, zoals zalm en rijst of kip en rijst, is vaak een goede keuze.

 

4. Graanvrij voer

Graanvrij hondenvoer is de afgelopen jaren in populariteit gestegen, met de gedachte dat het beter verteerbaar is en minder kans geeft op allergieën. Sommige puppy’s kunnen baat hebben bij een graanvrij dieet, vooral als ze gevoelig zijn voor ingrediënten zoals tarwe of maïs. Let er echter op dat graanvrij niet altijd betekent dat het gezonder is. Zorg ervoor dat het voer voldoende voedingsstoffen bevat en niet alleen is gebaseerd op alternatieve zetmelen zoals aardappel.

Voorbeeld: Zalm en zoete aardappel of eend en erwten zijn vaak gebruikte graanvrije opties voor puppy's.

Waar moet je op letten bij het kiezen van het beste puppyvoer?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van het beste voer voor je puppy:

  1. Hoogwaardige eiwitten: Kies voor voeding waarin vlees het hoofdingrediënt is. Eiwitten zijn essentieel voor de groei van spieren en weefsels.

  2. Goede vetten: Vetten zijn een bron van energie voor je puppy. Omega-3 en Omega-6 vetzuren, bijvoorbeeld afkomstig uit visolie, ondersteunen ook de ontwikkeling van de hersenen en de vacht.

  3. Vitaminen en mineralen: Je puppy heeft extra vitamines zoals A, C, D en E nodig, evenals mineralen zoals calcium voor sterke botten en tanden.

  4. Duidelijke ingrediëntenlijst: Vermijd voer dat vage omschrijvingen gebruikt zoals "dierlijke bijproducten" en kies voor voeding met duidelijke ingrediënten zoals "kip" of "zalm".

  5. Ras en grootte: Grotere rassen groeien langzamer dan kleine rassen, dus puppy’s van grote rassen hebben vaak voer nodig met een aangepast calcium- en fosforgehalte om te snelle botgroei te voorkomen.

Hoe vaak moet je een puppy voeren?

Puppy’s hebben kleine magen, maar hebben veel energie nodig. Daarom is het beter om meerdere keren per dag kleinere porties te geven. Over het algemeen geldt het volgende schema:

  • 8-12 weken: 4 maaltijden per dag
  • 3-6 maanden: 3 maaltijden per dag
  • 6-12 maanden: 2 maaltijden per dag

Vanaf de leeftijd van ongeveer een jaar kan je overschakelen naar volwassen hondenvoer, maar dit hangt af van het ras en de grootte van je hond.