Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Honden voer | Alles wat je moet weten

Als je deze blog leest dan wil je waarschijnlijk meer weten over voer voor honden. In deze blog zet ik een paar dingen op een rijtje. Maar wil je gericht advies voor je hond dan mag je altijd geheel vrijblijvend contact met mij (Suzan) opnemen 0031(0)648566572

Honden voer 

Bij Mijnhondenvoer.nl kiezen we voor droogvoer: brokken. Het is een een populaire keuze onder hondeneigenaren vanwege de praktische voordelen en de gegarandeerde voedingswaarde. Het is een gebalanceerd voer dat gemakkelijk is te bewaren en te voeren is. Hier zijn enkele aspecten om te overwegen bij het kiezen van droogvoer voor je hond.

Voordelen van droogvoer:

  • Tandgezondheid: Droogvoer helpt tandplak te verminderen en de tanden van je hond schoon te houden.
  • Lange houdbaarheid: Het is minder bederfelijk dan natvoer en kan langer worden bewaard zonder kwaliteitsverlies.
  • Kosten: Droogvoer is meestal voordeliger in vergelijking met natvoer of rauwvoer.

Soorten droogvoer:

  • Voor verschillende levensfases: Er zijn specifieke formules voor puppy’s, volwassen honden en senioren. Puppyvoer bevat bijvoorbeeld meer eiwitten en calorieën om de groei te ondersteunen, terwijl seniorenvoer vaak minder calorieën bevat en brosser is om het makkelijker te kauwen.
  • Ras- of grootte-specifiek: Er is droogvoer ontworpen voor kleine, middelgrote en grote rassen. Grote rassen hebben bijvoorbeeld vaak voer met grotere brokken en aangepaste toevoegingsmiddelen om de gewrichten te ondersteunen.
  • Hypoallergeen voer hond: Voor honden met gevoelige darmen bestaan specifieke brokken met maar 1 eiwitbron.

Beste voer hond

Zoek je het beste voer voor je hond dan raden wij het merk Leader aan.

Het Leader-assortiment is ontwikkeld door dierenartsen. Elk ingrediënt wordt waar zorgvuldig geselecteerd en zoveel mogelijk bij lokale leveranciers. Het resultaat is een uitstekende verteerbaarheid en voedingskwaliteit. Leader wordt samengesteld op basis van hoogwaardige ingrediënten die goed zijn voor uw hond en er werkelijk toe bijdragen dat de hond zijn hele leven actief en gezond blijft. Elk ingrediënt wordt vanwege de specifieke eigenschappen voor elk type Leader voer geselecteerd. Niet alleen zijn de ingrediënten zeer specifiek geselecteerd voor het type hond, de leeftijd en het gewicht. Ook de verhoudingen zijn nauwkeurig uitgekiend, zodat elke hond precies krijgt wat nodig is. 

Voer hond gevoelige darmen 

Als je hond gevoelige darmen heeft dan merk je dit direct aan de vorm van de ontlasting. Ook hoor je vaak gerommel in de darmen en kan je hond vieze winden laten. In de meeste gevallen is de eiwitbron in het voer de trigger. Vaak heeft kip of rund een negatief effect op de darmen. Heeft je hond last van gevoelige darmen dan raden wij Leader Sensitive aan. Deze natuurlijke en gezonde samenstelling van Leader Sensitive bevat lamsvlees en aardappelen of zalm en rijst, wat de huid en spijsvertering ondersteunt. Dit zorgvuldig gebalanceerde en milde voer bevat omega-3-oliën en hoogwaardige eiwitten om te voorzien in de voedingsbehoeften. 

 

Graanvrij voer hond

Graanvrij hondenvoer is een goede optie voor honden die gevoelig zijn voor granen of gewoon beter gedijen op een dieet zonder granen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het kiezen van graanvrij voer voor je hond.

1. Belangrijke ingrediënten:

  • Eiwitten: Kies voer met hoogwaardig dierlijk eiwit als eerste ingrediënt, zoals kip, eend, zalm of haring. 
  • Vezels: In plaats van granen, wordt graanvrij voer vaak gemaakt met andere koolhydraatbronnen zoals zoete aardappelen, erwten, linzen, of pompoen, die ook vezels leveren.
  • Gezonde vetten: Ingrediënten zoals visolie en lijnzaad zijn goede bronnen van omega-3 en omega-6 vetzuren, die de huid en vacht van je hond ondersteunen.

2. Voordelen van graanvrij voer:

  • Geschikt voor gevoelige honden: Voor honden met gevoelige huid en darmen.  
  • Verbeterde energie en spijsvertering: Sommige honden ervaren een betere spijsvertering en een hogere energieniveau op een graanvrij dieet.
  • Minder vulstoffen: Graanvrij voer bevat vaak minder vulstoffen en meer voedzame ingrediënten, wat de algehele voedingswaarde van het dieet kan verbeteren.

Go Native is een productlijn perfect gebalanceerd en lekker hondenvoer zonder granen, biologische plantaardige ingrediënten en maar liefst 70% vlees of vis. Meer weten over dit hoogwaardige voer? Klik dan op de afbeelding hieronder.