Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Hond hypoallergeen voer bij dunne ontlasting en overmatig krabben

Veel honden hebben last van dunne overlasting of blijven krabben. Allemaal signalen dat je hond gevoelig kan zijn voor een eiwitbron in het voer. Om dit te testen adviseren wij om je hond hond hypoallergeen voer te geven met alleen lam, zalm, haring of eend als enige eiwitbron.

Wanneer hond hypoallergeen voer?

Hypoallergeen hondenvoer is meestal nodig wanneer een hond last heeft van voedselallergieën of -intoleranties. Hier zijn enkele situaties waarin je zou kunnen overwegen om je hond hypoallergeen voer te geven:

  1. Huidproblemen: Als je hond last heeft van jeuk, roodheid, huiduitslag of chronische oorontstekingen, kan dat duiden op een voedselallergie.

  2. Maag- en darmklachten: Symptomen zoals braken, diarree, winderigheid, of een opgeblazen gevoel kunnen ook wijzen op een voedselintolerantie of -allergie.

  3. Diagnose door een dierenarts: Als je dierenarts vermoedt dat je hond een voedselallergie heeft, zal hij of zij vaak adviseren om een eliminatiedieet te proberen, wat meestal hypoallergeen voer inhoudt.

  4. Rasgevoeligheid: Sommige hondenrassen, zoals de West Highland White Terriër, Cocker Spaniel, en de Labrador Retriever, zijn gevoeliger voor voedselallergieën en kunnen baat hebben bij hypoallergeen voer.

Waarom is hypoallergeen voer voor honden zo waardevol?

Hypoallergeen voer is speciaal ontwikkeld voor honden met gevoelige darmen en huid. Daarom is dit voer laag in allergenen, zodat het een negatieve reactie in de darmen vermindert.

Definities van hypoallergeen hondenvoer

  1. Het voer bevat unieke eiwitbronnen: eiwitbronnen met een heel klein percentage (< 2%) van de honden gevoelig voor is.
  2. Het voer is samengesteld uit één dierlijke eiwitbron waardoor de kans op een negatieve reactie aanzienlijk kleiner is.
  3. Het voer bevat gehydrolyseerde eiwitten. Dit zijn eiwitten die in hele kleine stukjes zijn geknipt. Het lichaam van je hond zal ze daardoor niet meer herkennen als dierlijk eiwit.

Welke eiwitbronnen zijn er in ons hypoallergeen hondenvoer?

Hondenvoer met eend

Dit voer bevat alleen eend als dierlijke eiwitbron. Eend is rijk aan ijzer en biedt honden een hoogwaardige, licht verteerbare bron van proteïne. Eend is bovendien rijk aan aminozuren voor sterkere spieren.

Hondenvoer met zalm

Zalm is een uitstekende bron van proteïne, is licht verteerbaar en draagt bij aan het goed functioneren van de hersenen en een gezonde weerstand. 

Hondenvoer met lam

Lam is van nature licht verteerbaar vlees met in verhouding weinig verzadigd vet. Het is rijk aan aminozuur, vitaminen en mineralen.

Hypoallergene hondensnacks

Zoals we in deze blog uitleggen is het bij overgevoeligheid belangrijk dat je hond één eiwitbron krijgt. Geef je er snacks bij waar een andere eiwitbron in zit dan weet je nog niet waar je hond nu een negatieve reactie op geeft. Daarom is ons advies om een bijpassende snack te kiezen die aansluit bij de eiwitbron in het voer wat je geeft.