Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Goede hondenbrokken

Met zoveel merken hondenvoer is het niet gemakkelijk om de juiste keuze te maken voor je hond. Want wat zijn nu goede hondenbrokken? Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Belangrijk is om eerst te kijken naar de behoeften van je hond. Samen kunnen we dan kijken welk hondenvoer het beste aansluit bij jouw hond. Belangrijk is dat de ontlasting van je hond goed is, mooi in de vacht, voldoende energie, mooi op gewicht en geen vieze stinkwinden.

Goede hondenbrokken 

Goede hondenbrokken zijn een essentieel onderdeel van een gezond dieet voor je hond. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken om op te letten bij het kiezen van hondenbrokken.

Hoog vleesgehalte: Kies brokken die als hoofdingrediënt vlees bevatten, zoals kip, rund of lam. Dit zorgt voor voldoende dierlijke eiwitten, wat belangrijk is voor de spierontwikkeling en algehele gezondheid van je hond.

Volwaardige voeding: De brokken moeten uitgebalanceerd zijn en voldoen aan de voedingsbehoeften van je hond, inclusief een juiste mix van eiwitten, vetten, vezels, vitaminen en mineralen.

Leeftijdsspecifiek: Zorg ervoor dat de brokken geschikt zijn voor de levensfase van je hond. Of het nu een puppy, volwassen hond of senior is. Elke fase heeft andere voedingsbehoeften.

Grootte van de brok: Kies brokken die passen bij de grootte van je hond. Kleinere honden hebben baat bij kleinere brokken, terwijl grotere honden vaak beter uit de voeten kunnen met grotere brokken.

Toevoegingen zoals omega-vetzuren: Brokken die rijk zijn aan omega-3 en omega-6 vetzuren ondersteunen een gezonde huid en een glanzende vacht.

Specifieke voedingsbehoeften: Heeft je hond een gevoelige spijsvertering? Zoek dan naar brokken die speciaal zijn ontwikkeld om deze issues aan te pakken, zoals hypoallergene of graanvrije varianten.

Door te letten op deze kenmerken, kun je ervoor zorgen dat je hond een gezond en evenwichtig dieet krijgt.

Hondenvoer voor gevoelige darmen

Heeft je hond gevoelige darmen? Dan is het advies om te kiezen voor een hypoallergene brok. Dit is hondenvoer dat maar 1 dierlijke eiwitbron bevat waar de meeste honden goed op reageren. De meest gangbare eiwitbronnen die worden gebruikt in hypoallergeen hondenvoer zijn lam, zalm en eend. In de meeste gevallen kunnen honden niet goed tegen een eiwitbron in het voer vaak is kip of rund dan de trigger. Ook kan het voorkomen dat honden niet goed reageren op vulmiddelen, granen en gluten in het voer.

Dit is de reden dat er op dit moment ook veel graan- en glutenvrij voer is te verkrijgen. Aan dit voer hangt ook een prijskaartje. Aangezien in de meeste gevallen sprake is van een reactie op een eiwitbron adviseer ik vaak de DW Lam Rijst Premium of de Leader Sensitive. 

Hondenvoer zonder graan 

Graanvrij hondenvoer is een type hondenvoeding dat geen granen bevat zoals tarwe, gerst of maïs. Het is samengesteld voor honden met een overgevoeligheid voor granen of gluten. In plaats van granen worden vaak andere bronnen van koolhydraten gebruikt, zoals aardappelen, zoete aardappelen, of erwten.

Voordelen van graanvrij hondenvoer:

  1. Minder kans op overgevoeligheid: Honden met gevoelige huid kunnen baat hebben bij graanvrij voer.
  2. Verbeterde spijsvertering: Sommige honden verteren graanvrij voer beter, wat kan resulteren in een betere spijsvertering.
  3. Glanzende vacht en gezonde huid: Sommige eigenaren merken verbeteringen in de vacht en huid van hun hond wanneer ze overschakelen op graanvrij voer.
  4. Hoger eiwitgehalte: Graanvrij voer bevat vaak meer vlees, wat zorgt voor een hoger eiwitgehalte. Dit kan bijdragen aan spierontwikkeling en energie.

Mogelijke nadelen:

  • Kosten: Graanvrij hondenvoer is duurder dan voer met granen.
  • Hogere vetgehaltes: Omdat graanvrij voer vaak meer vlees bevat, kan het ook een hoger vetgehalte hebben, wat niet geschikt is voor alle honden.
  • Overstappen: Sommige honden kunnen spijsverteringsproblemen ervaren bij het overstappen naar een graanvrij dieet.

In ons assortiment zijn alle soorten van hondenvoer van Go Native graanvrij. Dit is een zeer hoogwaardig hondenvoer uit Ierland met veel vlees of vis (70%).

Goed Puppyvoer 

Het kiezen van goed puppyvoer is cruciaal voor de groei en ontwikkeling van je jonge hond. Puppy's hebben specifieke voedingsbehoeften die verschillen van die van volwassen honden, omdat ze in een snelle groeifase verkeren. Hier zijn enkele factoren om op te letten bij het kiezen van goed puppyvoer.

Waar moet je op letten?

Compleet en uitgebalanceerd: Zorg ervoor dat het voer is geformuleerd om volledig en uitgebalanceerd te zijn voor puppy's. Dit betekent dat het alle essentiële voedingsstoffen bevat die een pup nodig heeft, zoals eiwitten, vetten, vitamines, en mineralen.

Hoog eiwitgehalte: Puppy's hebben een hoger eiwitgehalte nodig voor hun groei en ontwikkeling. Zoek naar voer dat hoofdzakelijk uit hoogwaardige eiwitbronnen zoals kip, lam, of vis bestaat.

Specifieke voedingsstoffen:

  • Calcium en fosfor: Deze mineralen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden

Leeftijd en grootte: Sommige voeders zijn specifiek geformuleerd voor pups van kleine, middelgrote of grote rassen. Grote rassen hebben vaak aangepaste hoeveelheden calcium en fosfor nodig voor gezonde botontwikkeling en om het risico op groeigerelateerde problemen te verminderen.

Goede hondenbrokken kopen

Hierboven heb ik een aantal producten uit ons assortiment genoemd. Om nu te weten welk hondenvoer het beste aansluit bij jouw hond kun je dagelijks vrijblijvend contact met mij opnemen op +31(0)648566572. Ik denk graag mee om een brok te vinden in een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

Resultaat staat voorop!